Klima çalışırken ortamdaki tozları emer ve klimanın küflenmeye neden olur.Küf bir bakteri olduğundan kötü kokular yayar.Bu yüzden klimanın filtrelerinin 15 günde bir temişlenmesi gerekir.

.. Devamı

Klimaların dış motorları çalışırken çıkardığı ses normaldir.Ancak bu sesler çok yüksekse bir problem olabilir.İç ünitede ise ısıtma modunda çalıştırıyorsanız oluşan sıcaklık farkından dolayı plastik yüzeylerinden  çıtırtı gelmesi genleşmeden dolayı normaldir.

.. Devamı

Klimanın su tahliye hortumu ucunda suyun akışını engellemeyecek şekilde yerleştirilmesine dikkat edin.Bidon veya saksı gibi kapalı kaplara daldırılmamış olduğunda emin olun.

.. Devamı

Klima flitre temizliği 15 günde bir yapılmalıdır.

.. Devamı

Klima montajı yapılacak mekanın metrekaresi hesaplanmalı ve bu alana yeterli olacak kapasiteli bir klima seçilmelidir.Klima montaj yeri belirlenirken kapı ve pencerelerin konumu da çok önemlidir. Klimanın montajının yapılacağı alan kapı ve pencerelerin direk hedefinde olmamalıdır. Klimanın iç ünitesinin direk gün ışığına maruz kalması da engellenmelidir. Aksi halde klima motoru aşırı ısınacak ve klimanız arızalanacaktır. Teknik ekibin pencere ve kapı konumuna dikkat etmesi gerekmektedir.

Vibrasyon sesinin duyulmaması için dış ünite montajı duvarın ortasına yapılmamalı, mümkün olduğunca kolon ve kirişlere yakın monte edilmelidir. Dış ünite, ısı kaynaklarına, diğer klima cihazlarının üfleme ağızlarına, egzoz fanlarına buhar ve yanıcı gaz kaynaklarına yakın monte edilmemelidir.

.. Devamı

Klimaların bakım ve temizliği düzenli olarak yapılmalıdır.İç ünite ve dış ünitelerin en doğru yere monte edilmesi gerekir.

.. Devamı

Bakteriler hayatımızın her anında içtiğimiz su,soluduğumuz hava dahil heryerdedir.klimalar ortamdaki havayı kullanıp amacına göre dönüştürür ve çalıştığı ortamda iklimlendirmeyi sağlar.Fakat klima bakımlarınızı zamanında yaptırmadığınızda klimanın içerisinde biriken toz ve  polen gibi hayatımızı kötü etkileyen tümbakterileri içinde biriktirir.iklimlendirme yapılan ortamda sürekli havanın devirdaimi yaptıkça soluduğumuz havanın kalitesini düşüürür.Bulunduğumuz ortamda nem ve ruutbet gibi kötü kokuların yanında nefes almakta zorluk ve boğaz yanması hatta lejyon hastalığını tetikler.Siz değerli müşterilerimizin ve sevdiklerinizin sağlığı için klima bakımı büyük bir önem taşımaktadır.

.. Devamı

Klima satın alırken, cihazın verimi, enerji tüketim sınıfı ve montajı yapılacak mahallin toplam yüküne uygun olarak seçilmesine dikkat edilmelidir. Hem verimlilik hem de enerji tasarrufu için en az A+ ve üzeri enerji sınıfındaki cihazlar tercih edilmelidir. Cihazların, sezon boyunca enerjinin ısıtmaya dönüştürülme verimliliğini ifade eden SCOP değeri 3.8, soğutma verimliliğini ifade eden SEER değeri 6.0 veya daha yüksek olmalıdır. SEER ve SCOP ne kadar yüksekse ürünün verimliliği de o kadar yüksek anlamına gelir. Klimanın kapasitesi etikette de yer alan kW (BTU/h) değeri ile ifade edilir ve klimanın bir saatte ortamdan taşıdığı ısı miktarını belirtmek için kullanılır. Bu değer cihazın kullanılacağı alanın ısı yüküne uygun olmalıdır. Klimanın kapasitesi dış ortam sıcaklığına, iç ortam ayar sıcaklığına, fan devrine, sesli-sessiz çalışma ayarlarına göre değişkenlik gösterir. O nedenle, satın alınmak istenen klimanın kapasite seçimi, uzman ve ehliyetli bir makina mühendisi tarafından yapılmalıdır.

.. Devamı